Склад та корисні властивості терпуга Риба багата на мінерали, вітаміни: PP, кобальт, хром, мідь, йод, сірка, фосфор. Цинк та антоціанін знижують небезпечний холестерин. Фахівці довели, щоб покращити розумову діяльність та нервову систему треба терпуг вживати регулярно.
Терпуга розморозити (краще не до кінця, так легше чистити і потрошити), почистити від луски, випатрати, відрізати голову і хвіст (але не викидати, з голови видалити зябра і залишити запчастини на бульйон, я в морозилку кидаю, як накопичиться більше – варю бульйон).
Ареал поширений у північній частині Тихого океану. Азіатським узбережжям — від південних Курильських островів уздовж східного узбережжя Камчатки до Анадирської затоки і мису Наварін у Беринговому морі. Зустрічається у північній частині Японського моря, в Охотському морі та біля Командорських островів.