Співробітник, відповідальний за кремацію, здає тіло в крематорій. Тіло в труні поміщається в камеру кремаційної печі (загалом у крематорії 5 печей) У камері не горить полум’я! Туди нагнітається розпечене повітря температурою 800-1000 градусів Цельсія і йде процес мінералізації тіла.
Термін “кремація” походить від латинського слова cremare (“спалювати”). Процедура передбачає процес спалювання тіла покійного, який проводиться в спеціальній кремаційній печі. Середня температура всередині її камери перевищує 1000 °C, тому людські рештки повністю перетворюються на прах.
Під час кремації температура в печі – близько 1 200 градусів. Після цього залишається сипучий прах і, частково, кістки, вони повністю не згорають.
Кремація покійних здійснюється в спеціальному складному комплексі з двокамерних печей, у яких підтримується температура в діапазоні 90-1100 градусів. Труну з тілом покійного опускають у піч, потім подрібнюють рештки до стану праху і видаляють із нього домішки спеціальними магнітами.