Актуальні поради Українцям Яка користь від брукви?

Яка користь від брукви?

Коренеплоди брюкви мають протизапальну, протиопікову, ранозагоювальну і сечогінну властивості. Весною брюква – Це важливе джерело вітамінів. Відваром із насіння брюкви можна полоскати горло при застуді та запаленнях, а брюква з медом – визнаний засіб від кашлю.

Однак вживання в їжу страв з брюкви протипоказано при гострих захворюваннях шлунково-кишкового тракту. Такий склад сприяє нормалізації діяльності шлунково-кишкового тракту (клітковина очищає кишечник), послаблення випорожнень, зменшення набряків (сечогінна дія).

Це гібрид ріпи та капусти, який отримали у Швеції у 17 столітті. Молоді коренеплоди можна їсти сирими, мають ніжний і солодкий смак. Зрілу брукву варять, з неї роблять пюре, обсмажують, готують на пару, запікають та маринують. У їжу вживають як бульби, а й молоду зелень.

Related Post

У чому полягає принцип поліанни?У чому полягає принцип поліанни?

Принцип Полліанни (pollyanna principle) – психологічний феномен, згідно з яким люди схильні погоджуватися насамперед із позитивними твердженнями, які належать до них самим. Це має багато спільного з ефектом Барнума, який

Як вибрати блендер для коктейлів та смузі?Як вибрати блендер для коктейлів та смузі?

Якщо ви готуєте в основному супи та смузі, вам вистачить 300–500 Вт. 600 Вт достатньо для виконання більшості завдань. Якщо вам потрібно часто подрібнювати горіхи, заморожені ягоди та лід, краще