Найкраще перед заморожуванням надати тесту плоску форму – це сприятиме швидкій заморозці і подальшому розморожуванні. Потім його поміщають у щільний пакет та відправляють у морозильну камеру. Для зберігання також можна, можливо використовувати герметичні пластикові контейнери або кілька шарів харчової плівки.
Розділіть тісто на порційні шматки, загорніть кілька шарів харчової плівки і відправляйте в морозильну камеру. Також дуже зручно заморожувати тісто порційно, виклавши в ті форми, в яких тісто підніматиметься і випікатиметься після розморожування.
Ідеальним варіантом для розморожування дріжджового тіста буде мікрохвильова піч. Якщо спеціально такої функції немає, то можна використовувати режим нагрівання приблизно 80-100 Вт. Час потрібно виставити в межах 45-50 секунд. За тестом потрібно ретельно стежити.
У морозилці Зберігати сирий продукт за низьких температур можна, можливо від 1 місяця до півроку. Для того, щоб заморожене тісто зберегло свої смакові якості, необхідно дотримуватися таких умов. Напівфабрикат не можна розморожувати і повторно заморожувати.