Найпоширеніший і універсальний спосіб полягає в наступному. Спочатку креветку потрібно очистити від панцира. Потім необхідно зробити надріз ножем по спинці на глибину в пару міліметрів. Після цього можна витягувати кишечник.Jul 22, 2020
Насправді ніяка це не вена, а справжнісінькі креветкіни какашки. У диких морських креветок зазвичай порожній кишечник (ще один спосіб відрізнити морських від прісноводних, до речі), але фермерських природно годують до відвалу і тому їх перед приготуванням обов'язково потрібно чистити.
- Видаліть голову та ніжки У першу чергу у креветки потрібно видалити голову та ноги. …
- Видаліть панцир Далі переходимо до панциря. …
- Видаліть або залишити хвостик З хвостиком креветки робіть на свій розсуд. …
- Видаліть панцир.
- Зробіть надріз.
- Акуратно видаліть кишкову вену
їжу. По факту, вена у креветки – це кишечник, і найімовірніше, там усі залишаються залишки їжі. морепродуктів вважають, що наявність вени впливає на смакові якості блюда. Забирати її перед вживанням чи ні, особиста справа кожного гурмана, шкоди здоров'ю вона не завдає.