На відміну від західноукраїнської страви, мамалигу замість молока та вершків готують на воді. Але за рахунок величезної кількості рецептів і «добавок» до неї, баношу ця кукурудзяна каша до смаку не поступається.Sep 28, 2021
В чому різниця між полентою і мамалигою? Її практично немає. І те, й інше – це каша з кукурудзяного борошна чи крупи. Тільки ось мамалигу традиційно подають з бринзою або з іншим сиром розсольним, а поленту найчастіше подають просто так, на гарнір до м'яса або до овочів, а іноді навіть як десерт.
Широко поширені аналоги мамалиги — полента (італ. polenta) в італійській кухні, у деяких кавказьких народів — у грузинів (вантаж. ღომი, гомі), абхазів (абх. абис), адигів (черкесів) (адиг.
Основне відмінність від звичної кукурудзяної каші полягає у консистенції страви. Після приготування, полента остуджується, перекладається в окрему форму і застигає, набуваючи конкретної форми. Після цього поленту нарізають порційно.