Як же все-таки визначити, чи готовий хліб чи не готовий? Найпростіший спосіб – вимірювати у ньому температуру спеціальним термометром-щупом. Якщо температурі 96-98 градусів, хліб готовий, якщо нижче, потримати у духовці ще трохи.Dec 29, 2015
Просто вийміть буханець з духовки і, коли вона досить охолоне, постукайте пальцем по дну – якщо звучить глухо, хліб готовий.
50 хв Підготовлений хліб випікайте у розігрітій духовці 45-50 хв. Якщо кірка буде рум'янитися занадто інтенсивно, прикрийте верх хліба або зменшіть температуру до 200 °С. Форму вийміть із духовки, залиште на 5 хв., після чого акуратно перекладіть хліб на ґрати до повного остигання.
Рекомендована температура В основному звичний для нас хліб з пшеничного борошна випікається в температурному інтервалі від 200 до 270 градусів, при цьому булочки вагою до 100 грам печуть при нижчій температурі, ніж буханці вагою від 500 грам з аналогічного тіста.