Є у складі плоду яблучна кислота, яка у харчовій промисловості застосовується як харчова добавка, вона виступає регулятором кислотності у будь-якому продукті чи консервантом. Крім того, в яблуках міститься вітамін В2 (рибофлавін).
Яблучна кислота – один із важливих проміжних продуктів обмінних процесів живих організмів. Яблучна кислота бере участь в обміні речовин, підвищує загальний тонус організму, сприяє зниженню артеріального тиску.
Яблучний свіжовичавлений сік містить більше 30 харчових та біологічно активних речовин (БАВ): моно- та дисахариди (глюкоза, фруктоза, сахароза), сорбіт, харчові волокна (пектини та целюлоза), органічні кислоти (в основному L-яблучна кислота), хлор, залізо, марганець, калій, кальцій, фосфор, фтор, мідь, цинк, кобальт, йод.