Правила зберігання Свіжий сік допустимо тримати в холодильнику, закривши щільно кришкою. Термін придатності такого напою становить 24 години. Вважається, що максимальну користь з власного приготування нектару можна отримати в перші 10 – 30 хвилин після віджиму.
Дотримуватись дозування – надмірна кількість мікроелементів теж небезпечна. До того ж сирий буряковий сік відразу після приготування пити не можна, тому що він містить подразнюючі шлунково-кишковий тракт речовини, і може викликати спазм кровоносних судин.
Як зберігати свіжий сік? Сік із звичайної центрифужної соковижималки краще випивати відразу, а соки холодного віджиму зберігають усі корисні речовини до 72 годин. Головне, тримати його в холодильнику у закритій скляній тарі.
Свіжевижатий буряковий сік може викликати блювання, розлад шлунка та запаморочення. Його не можна Вживати в їжу відразу після приготування, потрібно почекати дві години, поки вилетять ефірні олії. Також його не можна пити занадто багато одразу. Починати пити буряковий сік потрібно поступово.