Як випатрати рибу
- Кулінарними ножицями вирізати з обох боків зябра та викинути.
- Проткнути ножицями черевце риби знизу і розрізати вздовж у напрямку до голови, зупинившись перед зябрами.
- Рукою акуратно вийняти нутрощі та викинути.
- Чайною ложкою повністю зіскребти темну жилку та залишки крові.
Щоб випатрати рибу, введіть кінчик ножа в анальний отвір на черевці і зробіть розріз до голови, притримуючи тушку. Не занурюйте ніж глибоко, щоб не пошкодити нутрощі.
Деякі люди при чищенні залишають зябра і готують рибу з головою. Проте Агентство з охорони навколишнього середовища США рекомендує видаляти зябра разом із головою, щоб додатково убезпечити себе. за зябрам можна визначити свіжість риби — вони мають бути червоними та без запаху.