При виборі курячої печінки насамперед звертаємо увагу на її колір. Якщо вона якісна, її колір буде коричневим з червоним відтінком. Поверхня її повинна блищати і бути гладкою, запах приємний і злегка солодкуватий (У несвіжої печінки присутній запах аміаку).
Свіжа печінка має солодкуватий запах. Якщо запах кислий – печінка прострочено. Також краще відмовитися від покупки, якщо на поверхні цього продукту є темні плями або край печінки значно темніший за решту шматка. Це ознака того, що печінка було розморожено або вже почався період розпаду».
Якісна куряча печінка має бути коричневого кольору з бордовим відтінком. Курячу печінку світлого, жовтуватого кольору або дуже темну не купуйте. Це печінка хворий птах.
Що стосується відвареної печінкивідповідно до СанПіН 2.3.2.1324-03 субпродукти забійних тварин зберігають не більше 24 годин при температурі від +2 до +4°C. Інші умови зберігання печінки у зазначених нормативних документах не передбачено.