Так, віскі не п’ють залпом, а тільки невеликими ковтками. Перш ніж відкрити пляшку, охолодіть її до температури 18 градусів – це приглушить спиртуозність віскі, зберігши аромат навіть у поєднанні з льодом. Взявши пляшку в руки, струсіть, після чого налийте собі трохи, грам 40 – цю “порцію” шотландці називають дрем.
3 – Наповнюємо келих Як правило порція віскі в келиху не повинна перевищувати 50-60 мл. Усі спеціалізовані келихи для односолодового віскі рідко перевищують цей ефективний обсяг.
Класичне поєднання – віскі та вода або лід. Напій стає тоншим, ароматнішим і м’якшим, втрачає міцність і різкість. Визначати кількість води можна на власний розсуд – від кількох крапель до половини об’єму спиртного. Крім цього, віскі можна розбавити іншими напоями.
Пити віскі треба з тамблерів – широких склянок із товстим дном – які заповнюють максимум на третину. Перш ніж відкрити пляшку і наповнити склянки, її необхідно злегка збовтати. Віскі п’ють невеликими ковтками, спочатку оцінивши колір і аромат, потримавши алкоголь у роті, а потім уже зробивши ковток.