Його їдять сирим у вигляді карпаччо – Вишуканої закуски з тонко нарізаного м'яса, збризканого оливковою олією та лимонним соком. Дуже популярні стейки з тунця, смажать їх на сковороді, і на грилі.
Як сирий, так і приготовлений тунець слід використовувати у помірних кількостях. Тим не менш, дорослі повинні з'їдати 3-5 унцій (85-140 г) риби 2-3 рази на тиждень, щоб отримувати достатньо жирних кислот омега-3.
Правильний колір тунця – Колір яловичої печінки, багряно-червоний, дуже насичений: м'ясо тунця відрізняється дуже високим вмістом заліза. При обробці м'ясо відразу стикається з повітрям, а чим довше, тим більше окислюється – відповідно, колір його змінюється, стає більш коричневим.
Французи називають його морською телятиною. Тунець насправді по смаку нагадує червоне м'ясо і вважається чи не найбільш дієтичною рибою у світі. Корисні властивості цього мешканця морських глибин вражають.