Коли випічка приготувалася, потрібно дістати форму з духовки та почекати, поки вона охолоне протягом 5-10 хвилин, тільки після цього випічку витягають із силіконової форми (це стосується абсолютно будь-якої випічки).26 черв. 2023 р.
Духовку перші пів години не відкривати. Через півгодини температуру можна зменшити до 160-170°С. Готовність перевіряти дерев'яною паличкою: якщо суха – значить бісквіт готовий. Готовий бісквіт дістати з духовки й остудити у формі.
Чим посипати форму перед випічкою Щоб пиріг легко виймався з форми, перед заливкою тіста форму потрібно щедро змастити олією або вершковим маслом, а потім присипати борошном, манкою або сухарями. Після цього тісто легко буде відходити від стінок і дна форми.
Ємність, у якій збиваються яйця з цукром, повинна бути абсолютно сухою і чистою. Щоб бісквіт не осів, після закінчення часу випікання необхідно залишити його у вимкненій жаровні на чверть години. Деякі господині рекомендують робити це до повного охолодження, але тоді пиріг може приготуватися надмірно сухим.
Струна для бісквіту – незамінний "гаджет" для кондитера. Пам'ятайте! Бісквітний корж розрізати й прикрашати кремом можна лише в охолодженому вигляді.
Помістіть в духовку розігріту до 200 С на 20-25 хвилин. Готовність перевіряйте за допомогою зубочистки. Перші 15 хвилин духовку не відчиняйте. Як тільки бісквіт спікся, дістаньте його з духовки, зніміть форму і покладіть на рівну поверхню (дошку або грати).
Бісквіт в силіконовій формі зручно випікати як в мікрохвильовій печі, так і в духовій шафі. Силіконові форми не потрібно додатково змащувати маслом, до них нічо…