Якщо сир попередньо перетерти, то страви з нього вийдуть смачнішими, пишнішими та ніжнішими. І найпростіший спосіб, як зробити протертий сир, – це скористатися ситом. Секрет один – якщо сито металеве, робити це краще силіконовою лопаткою, якщо воно з іншого матеріалу – можна взяти металеву ложку.
У міксері лопаткою на середній швидкості перемішую сир, потім на мінімальній вводжу порціями вершки. Мішати довго не можна. Я все разом складаю, і збиваю. Спочатку на повільній швидкості, потім додаю.
Віджимати сир “насильно” не можна – це зашкодить його текстурі, і він вийде сухим і зернистим. Сироватка має стекти сама. Сир буде готовий тоді, коли з марлі, куди його помістили, повністю перестане капати.