Миття столового посуду ручним способом проводять у такому порядку: – механічне видалення залишків їжі; – миття у воді з додаванням мийних засобів у першій секції ванни; – миття в другій секції ванни у воді з температурою не нижче 40 градусів Цельсія.
Кухонний посуд миють за таким алгоритмом:
- Щіточками очищають від залишків їжі;
- Миють у першій секції ванни, наповненій водою (t від 45°С) і мийним засобом;
- Промивають у другій секції водою (t від 65°С);
- Просушують на решітках.
Feb 21, 2019
Дотримання послідовності дій під час миття та сушіння посуду: очищення посуду від залишків їжі, замочування посуду, намилювання посуду мийним засобом, чищення посуду, ополіскування, сушіння, миття посуду.
спочатку очищають посуд від можливих залишків їжі; потім у першій секції миють у розчині дозволених мийних засобів; далі в другій секції, де температура води не нижча за 40 градусів і концентрація мийного засобу менша за попередню в 2 рази, миють ретельніше; потім у третій секції обполіскують дуже гарячою водою.