Нут, горохова каша, червона та біла квасоля – 1,5 години. Соєві продукти перетравлюються 2 години.
4-5 годин – боби (квасоля, горох), дичину, оселедець, смажене м'ясо.
Швидше всього перетравлюються фрукти та овочі, а довше всіх – жирні сорти м'яса, змішані тяжкі страви. Саме тому лікарі рекомендують їсти фрукти та овочі перед їжею – щоб вони не затримувалися в шлунку надовго через важкі компоненти і не починали там блукати.
4. Які продукти швидко перетравлюються? Серед швидкозасвоюваних продуктів виділяють приготовані фрукти та овочі, курку, індичку, рибу, різні каші, молочні продукти, горіхи, воду, мінеральну воду Donat та чайний гриб.