Морська сіль харчова з низьким вмістом натрію +калій Склад: сіль морська харчова першого сорту, помел №1 (хлорид натрію) – 70%, сіль калію (хлорид калію) – 30%.
Яку сіль краще споживати? Найкраще використовувати невелику кількість виключно натуральної морської солі. Її одержують шляхом випарювання морської води — при цьому зберігаються корисні мікроелементи: магній, калій, кальцій, йод. Додавати морську сіль рекомендується в готові страви.
За хімічним складом морська сіль — це той же хлорид натрію (NaCl), що і звичайна кухонна або харчова сіль. Відрізняється від звичайної столової солі значно більшим вмістом інших хімічних солей, мінералів та різних мікроелементів, в першу чергу калію, магнію та мангану.
Морська сіль допомагає нормально функціонувати нервовій системі, заспокоює. Підтримує водно-сольовий баланс. Йод у складі морської солі підтримує гормональний баланс і діяльність щитовидної залози. Зміцнює імунну систему організму.
В одному грамі морської солі міститься тільки близько 1 мкг йоду, а в йодованій – 40 мкг. Однак у продажу також є йодована морська сіль.
Виварочна сіль або сіль екстра Цей вид солі спочатку має вигляд солоного розчину, який очищають від домішок і потім випарюють для отримання розсипчастої солі. Дана сіль найчистіша і найсолоніша на смак за рахунок того, що вона на 99,9% містить виключно хлорид натрію.
У результаті звичайна сіль містить приблизно 2300 мг натрію на чайну ложку (6,1 грама), тоді як морська сіль містить 2000 мг натрію на чайну ложку (4,2 грама). У чайну ложку можна помістити менше гранул морської солі, ніж …