* Банки наповнюємо вмістом, закриваємо нещільно кришками. встановлюємо 120 градусів. * Вийнявши з духовки, банки відразу ж закриваємо кришками. Цим способом користуюся багато років, осічок не було.
Для стерилізації порожніх банок у духовці температура має бути 130-150 градусів. Якщо духовка газова, спочатку запаліть слабкий вогонь, щоб повітря всередині прогрівалося поступово, а потім встановіть режим +150 °С. Час стерилізації банок у духовці складає 10-30 хвилин (залежно від їхнього обсягу).
Можна, можливо простерилізувати банки та в духовці, Встановивши їх мокрими на деку і просмаживши хвилин 10 при температурі 160 ° С, трохи прочинивши дверцята, щоб банки не полопалися. Причому ставити їх треба ще в холодну духовкуі лише потім запалити вогонь. Тоді вони нагріватимуться поступово.