Актуальні поради Українцям Де багато тіаміну?

Де багато тіаміну?

Найкращими джерелами вітаміну B1 є насіння, горіхи, паростки пшениці, дріжджі, свинина, вівсяні пластівці, цільнозернова паста, житній хліб, топінамбур, ягоди обліпихи, печінка, куряче філе, цільнозерновий рис, лосось, бобові, борошно «Кама», яйця.

Багаті тіаміном така рослинна їжа, як пшеничний хліб із борошна грубого помелу, соя, квасоля, горох, шпинат. Менше зміст тіаміну у картоплі, моркві, капусті. З тваринної їжі вмістом тіаміну виділяються печінка, нирки, мозок, свинина, яловичина, також він міститься у дріжджах.

ПРОДУКТИ З ВИСОКОМУ ЗМІСТЮ ВІТАМІНУ B1:

Назва продуктуЗміст вітаміну B1 у 100грВідсоток добової потреби
Фісташки0.87 мг58%
Халва соняшникова0.8 мг53%
Висівки пшеничні0.75 мг50%
Арахіс0.74 мг49%

•Nov 12, 2016

Вітамін B1 При дефіциті вітаміну B1 виникають різні порушення з боку нервової, серцево-судинної та травної систем. Щоб заповнити його недолік, включіть до раціону гречку, кукурудзу, кешью, сочевицю.

Related Post

Як загострюється хронічний гастрит?Як загострюється хронічний гастрит?

Хронічний гастрит – це запальний процес слизової оболонки шлунка. Сімейні лікарі терапевти вважають, що причиною виникнення є поєднання різних факторів: спадковість, нерегулярне харчування, стреси, інфекції, тривалий прийом медикаментів. Захворювання, яке

Чи можна їсти малину при захворюванні нирокЧи можна їсти малину при захворюванні нирок

Тим, хто страждає на бронхіальну астму, виразку або гастрит також не рекомендуються є багато малини. Крім того, ягоди можна їсти людям, які страждають на подагру та сечокам'яну хворобу. Також не