Гірчиця позитивно впливає на роботу м'язів, нервової та серцево-судинної систем, здатна стимулювати ріст та регенерацію клітин, регулювати обмін вуглеводів, білків, жирів.. Гірчиця сприяє засвоєнню білків та жирів, бере участь у процесах тканинного дихання, покращує загоєння ран.
Гірчиця – корисна спеція, її використовують для лікування застуди, бронхіту, запорів, мігрені, ревматизму, гикавки та інших. захворювань. Перед використанням гірчиці в лікарських цілях потрібно проконсультуватися з лікарем.
Якщо є її кожен деньвона допоможе нормалізувати рівень глюкози в крові. У дослідженні рекомендують вживати її як добавку до їжі, приправи під час приготування страв або як заправку. Насіння гірчиці є багатим джерелом мінералів, таких як кальцій, магній, фосфор та калій.
Золотарьов додав, що гірчиця розширює судини та знижує артеріальне тиск. «Якщо у людини було підвищене тиск, відбувається його нормалізація Якщо ми говоримо про гіпотоніки, тут або ніякого ефекту не проявляється, або людина може спітніти, тиск ще трохи знизиться», – сказав дієтолог.