Майте це на увазі і не кладіть занадто велику кількість заварки в чайник. Дотримуйтесь норми: у середньому необхідно заварювати чай із розрахунку – 1 чайна ложка = 1 чашка чаю. Не заварюйте окропом чай! Окріп псує чай і робить напій "жорстким" і не ароматним.25 Oct 2018
Промийте чайникЗалийте його чистою водою і залиште на ніч. Помістіть чайник у велику каструлю, залийте водою і поставте на вогонь. Після закипання води «варіть» чайник 30 хвилин. Заваріть чай у чайнику і вилийте його в порожню каструлю.
У чайник поміщають порізане яблуко, паличку кориці, мед або цукор. Заливають гарячу воду (500мл). Напій, що настоявся, можна пити гарячим і холодним.
Як правильно заварювати листовий чай?
- Закип'яти воду. …
- Далі потрібно сполоснути заварювальний чайник гарячою водою. …
- У заварювальний чайник додай листовий чай з розрахунку 1 чайна ложка на людину та плюс ще одна ложка або 5 грам чаю на 100–120 мл. …
- Почекай, поки окріп охолоне, і залий чайник гарячою водою.