На першому етапі приготування нам потрібно додати в молоко одну чайну ложечку сметани. Закриваємо пляшку з молоком та сметаною кришкою і активно перемішуємо декілька секунд. Залишаємо молоко при кімнатній температурі на 8-10 хвилин. Через вказаний час наш кисломолочний продукт готовий.
Нагрійте молоко на плиті до температури 32-35 градусів. Додайте кефір до молока, ретельно перемішайте і зніміть з вогню. Помістіть у йогуртницю, мультиварку на режим "Йогурт", або просто заверніть у ковдру і залиште в теплому місці на 6-8 годин.
Щоб ще довше зберігалося кип'ячене молоко, перед тим, як його кип'ятити, потрібно додати невелику кількість цукру. Дрібка солі, додана в молоко під час кип'ятіння, також збереже його від скисання. Якщо ви хочете, щоб молоко довго не псувалося, під час кип'ятіння можна додати в нього невелику кількість соди.
В теплі свіже молоко починає скисати вже через 8-12 годин, а то й швидше – в ньому оселяються "дикі" кисломолочні бактерії.
У нормальних умовах відкрите молоко зберігається свіжим 3-5 днів, а потім починає скисати. Однак багато любителів цього напою засмучуються, коли напій віддає кислотою вже на другий день після покупки. УНІАН розібрався, чому молоко швидко скисає в холодильнику і що зробити, щоб молоко довше зберігалося.
І якщо молоко з супермаркету не потребує термічної обробки, сирий продукт краще все-таки кип'ятити. По-перше, це запобігатиме зростанню молочнокислих бактерій і продовжить термін зберігання молока. По-друге, термообробка вб'є всі можливі бактерії, що провокують хвороби харчового походження.
Як заквасити кисле молоко в домашніх умовах; Молоко: Виберіть свіже та нежирне молоко. Найкраще підійде коров’яче або козяче молоко. Закваска: Виберіть закваску для кисломолочних продуктів.