На середній частині туші (від хребта) Олександр показує, що окремо на довгі смуги ріжеться підчеревок. Окремо боковушка (ближче до спини), прямо з ребрами. Якщо покупець хоче боковушку без кісточок – ребра знімають. Ось цю частину (без кісток) і називають беконом.23 Dec 2011
Бекон (англ. bácon) – це різновид солоної свинини, приготована з різних частин свинячої туші, зазвичай зі свинячої грудинки або менш жирних відрубів спини.
Чим бекон відрізняється від грудинки В відмінність від бекону, грудинка – відруб з грудної частини не тільки свинини, але і яловичини, і навіть баранини. У бекону м'ясо та жир чергується з кроком 1,5 см, а у грудинки шари товщі – приблизно 2 см. А ще бекон завжди абсолютно безкістковий, на відміну від грудинки, яка може мати хрящики.
За способом приготування розрізняють солоний, копчений і сиров'ялений бекон. Крім того, бекон може продаватися у сирому вигляді. Таке м'ясо використовують у різних стравах разом з рештою м'ясних складових, що вимагають термічної обробки.