Актуальні поради Українцям Навіщо пастеризують молоко?

Навіщо пастеризують молоко?

Метою пастеризації молока є знищення небезпечних мікробів за рахунок одноразового нагрівання. При цьому дотримується певного температурного режиму та тривалості витримки.Jan 27, 2021

Пастеризацією знищуються мікроби, а при стерилізації (нагріванні молока вище температури кипіння) – одночасно і суперечки. Кип'ятінням знищується вся мікрофлора молока, За винятком спір, стійких до температури кипіння.

Пастеризація молока Виготовляється з метою позбавлення напою від патогенних бактерій без втрати його корисних властивостей. Суть методу – нагрівання напою до певної температури протягом певного часу. Залежно від температури та часу витримки пастеризація підрозділяється кілька видів.

Технологію було запропоновано у середині ХІХ століття французьким мікробіологом Луї Пастером. Застосовується для знезараження харчових продуктів, а також продовження терміну їх зберігання.

Related Post

Як позбутися неприємного запаху поту під пахвами?Як позбутися неприємного запаху поту під пахвами?

Видалити запах поту, що в'ївся, з одягу під пахвами можна і за допомогою спирту. Він має антибактеріальну дію і відмінно справляється із запахами. Розведіть спирт водою один до одного і