Для вагітних цінна м'якоть сирого плода чи свіжий сік. Вони є джерелом вітамінів і допомагають при токсикозі. Заспокоїти блювання допоможе і гарбузовий відвар із лимонним соком. Гарбуз досить низькокалорійний продукт, на 100 грамів сирого (що не зазнав термічної обробки) продукту припадає лише 28 ккал.
Чим корисний гарбуз під час вагітності?
Особливо цінні фолієва кислота та пектин, що входять до складу гарбуза. Збалансування та корисне харчування – те, що забезпечить здоров'я майбутній мамі та малюку. Вживаючи гарбуз та насіння, вагітна доповнить свій раціон масою корисних речовин.. Сік та м'якоть рослини корисні при захворюваннях печінки.
Коли не можна їсти гарбуз?
Незважаючи на те, що в гарбузі багато користі, є стан організму, при яких він протипоказаний. Ольга Перевалова рекомендує утриматися і не їсти гарбуза при загостреннях захворювань шлунково-кишкового тракту, наприклад, при гострому гастриті, коліті, виразковій хворобі, панкреатиті. Також отруєння.