Саме ікра білуги вважається найдорожчою і найсмачнішою чорною ікрою. Зерно в неї 3-4 мм темно-сірого або чорного кольору з сріблястим відтінком, блищить, не склеюється, при розкусуванні тане в роті, смак тонкий горіховий з морськими ароматом.
Найдорожча та найбільш делікатесна ікра – чорна, яку отримують від риб родини осетрових.
Значно бюджетніша ікра щуки поступається червоній і чорній і за складом. Вона містить набагато менше корисних речовин і втричі менше калорій. Незважаючи на схожість складів, найбільш корисною вважається червона ікра – особливо лососева.
Мабуть, найпопулярніша і відома червона ікра. За кількістю ікри, яка викидається під час нересту, горбуша – рекордсмен серед лососевих. Смак ікри горбуші експерти називають універсальним, він подобається практично всім поціновувачам червоної ікри.
Візьміть невелику кількість ікринок, викладіть на тарілку і залийте окропом. Натуральна ікра – це суцільний білок, який згортається при зіткненні з гарячою рідиною. Якщо ікра справжня – ви побачите білі пластівці. Штучний продукт залишиться неушкодженим, а на поверхню спливуть крапельки риб'ячого жиру.
Її середня вартість приблизно 2 тис гривні. Далі іде ікра горбуші – близько 2,5-3 тис грн. І найдорожчою є ікра кити , яка коштує 3 і більше тисяч гривень.
Найдорожчою вважається ікра чавичі, адже риба дуже рідкісна і її вилов у промислових масштабах заборонено. При цьому розмір ікринок найбільший і сягає 7 мм.