Горілка — найневибагливіший у питанні зберігання напій. Її можна, можливо залишити у темному місці з будь-яким температурним режимом. Не боїться вона і холоду, тому, якщо місця на полицях не виявилося, можете сміливо відправляти її в холодильник.
Зберігання міцного алкоголю у сильному холоді має переваги. Коли температура знижується, в'язкість (щільність) рідини зростає. Це означає, що коли пляшку горілки виймають із холодильника вона має найкращу текстуру. Горілка краще покриває ротову порожнину, коли роблять ковток.
Виходить, що зберігати алкоголь у пластикової посуді можна, можливо, але з огляду на вигляд пластику і бажано не довго. Зважаючи на все, придатні для зберігання алкоголю це PET і PEHD / HDPE пляшки. Є за ідеєю інші види "безпечних" пластиків, але з них не роблять харчовий посуд.