Затисніть між зубами горіх широким до себе боком і спробуйте акуратно розкусити плід на дві частини. Порожню шкаралупу, яка залишиться у вузькій половині горіха, слід викинути. Після цього, руками або язиком витягніть корисне ядро і насолоджуйтеся смаком.
Шкаралупа кедрових горіхів має загальнозміцнювальні властивості, тому відвари з цього природного засобу найсприятливішим чином діють на наш організм. Застосування відварів із кедрового лушпиння дає змогу провести профілактику застудних захворювань, зміцнити імунітет, підвищити тонус і поліпшити обмін речовин.
Застосовують у вигляді примочок і обгортань у разі шкірних хвороб: лишаю, гнійничкових уражень, екземи, опіків. Відвар шкаралупи п’ють для розсмоктування солей у разі артриту, відкладення солей, остеохондрозу. За ревматизму, артриту, подагри, люмбаго приймають ванни з відваром горіхової шкаралупи.