По-перше, у м'ясі міститься велика кількість білка. А як відомо, він сприяє нарощуванню м'язової маси, допомагає контролювати вагу та покращує обмін речовин.. По-друге, м'ясо є джерелом вітамінів групи B, заліза, фосфору та цинку.
Загальновизнаними вадами вегетаріанського харчування є дефіцит амінокислот, заліза, цинку, кальцію, вітамінів D і В12, поліненасичених Омега-3 жирних кислот, харчових волокон. Крім того, рослинний білок має малий амінокислотний склад і гірше засвоюється організмом.
У м'ясі містяться чужорідні для нашого організму білки, які пригнічують здорову мікрофлору людини, спричиняючи дисбактеріоз кишечника. Як наслідок такого негативного впливу м'ясних продуктів відбувається дисбаланс у роботі всіх систем. організму і знижується здатність до самовідновлення та саморегулювання.
Коли ми їмо м'ясо, воно піддається впливу кислоти та травних ферментів ще у шлунку. У тонкому кишечнику білки розщеплюються на амінокислоти, а жири – на жирні кислоти. Після цього вони всмоктуються через стінки кишечника і потрапляють у кровотік.