Як набрати свою норму білків за допомогою продуктів
- яйця – 12,7 г;
- яєчний білок – 10,2 г;
- куряче філе – 23,5 г;
- яловичина – 22,2 г;
- свинина – 14,3 г;
- арахіс – 26 г;
- сир, 5% – 21 г;
- йогурт грецький, 10% – 4 г;
Дорослим, чий спосіб життя не є особливо активним, радять щодня споживати приблизно 0,75 г білків на кілограм маси тіла. У середньому це 55 г для чоловіків та 45 г для жінок. Їх можна отримати з двох порцій (розміром долоню) таких продуктів як м'ясо, риба, тофу, горіхи або бобові.
Білки складаються з амінокислот, які з'єднуються в довгі ланцюжки.У раціоні обов'язково повинні бути продукти з достатньою кількістю білка, серед яких:
- м'ясо (птах, риба, яловичина, свинина);
- риба;
- молочні та кисломолочні продукти;
- яйця;
- морепродукти;
- сир;
- горіхи;
- бобові;