Всі фрукти містять прості цукри (глюкоза, фруктоза, сахароза). Наприклад, в яблуках та грушах міститься більше фруктози (до 5 г) та менше глюкози (до 2 г). А ось у вишні, черешні, винограді – навпаки, більше глюкози (до 5-7 г) і менше фруктози. Присутня в ягодах та фруктах та сахароза (глюкоза + фруктоза).
Скільки цукру у фруктах
Кількість цукрози на 100 грамів | Загальна кількість цукрів | |
---|---|---|
Ананас | 5,5 | 10 |
Ківі | 1,3 | 10,2 |
Манго | 9 | 12,4 |
Банан | 6,4 | 13,4 |
•15 Oct 2020
Топ-8 фруктів з низьким вмістом цукру
- Полуниця. У 8 ягодах середнього розміру міститься всього близько 8 г цукру. …
- Персик. Хоча на смак він солодкий, персик середнього розміру містить близько 13 г цукру.
- Ожина. Як і полуниця, ці ягоди також містять мало цукру – 4-5 р. …
- Лимон та лайм. …
- Диня. …
- Апельсин. …
- Грейпфрут. …
- Авокадо.
На відміну від багатьох продуктів з високим вмістом вільних цукрів, фрукти містять велику кількість поживних речовин, які допомагають забезпечити збалансоване харчування для хорошого здоров'я.