Налийте у велику каструлю 2,5 л води (об'єм води повинен дорівнювати 6-8 об'ємам тапіокі). Доведіть воду до кипіння і всипте в неї кульки тапіокі (250г). Перемішуйте вміст, поки тапіока не підніметься на поверхню води. Процес приготування на середньому вогні триватиме приблизно 25 хвилин.
Альтернативи крохмалю тапіокі
- Корінь стрілки.
- Картопляний крохмаль. …
- Кукурудзяний крохмаль …
- Рисова мука …
- Борошно з маніоки.
- Універсальне борошно (або цільна пшениця).
- Суміші борошна без глютену.
- Перли тапіока швидкого приготування чи Боба.
Найсмачнішою тапіока виходить при замочуванні у молоці. Для цього кульки необхідно залити склянкою киплячого молока і залишити так на кілька годин, щоб вони вбрали рідину і набрякли. Такий напівфабрикат можна додавати до різних десертів, деякі з яких дуже прості у приготуванні.
По суті, тапіока – Чистий вуглевод. за смаку вона схожа на солодку картоплю, на вигляд – на крохмаль, а насправді – безглютенова мука.