Прошутто також висушують та посипають великою кількістю солі. Але, на відміну хамона, при цьому делікатесу підтримують певний рівень вологості повітря. В результаті хамот виходить сухим і трохи жорсткуватим, а прошутто – ніжним і соковитим..30 Jul 2018
Хамон поділяється на два сорти: серрано та іберико. Серрано виготовляють із м'яса білих свиней, а іберико – із м'яса чорних свиней. Чорних свинок в Іспанії менше, тож і хамон Іберіко коштує дорожче. Якщо ви зайдете в м'ясну лавку, то відразу ж розберете де якийсь сорт за кольором копит.
Хамон (по-іспанськи jamon – «окіст») – Національна страва Іспанії, сиров'ялена свиняча нога. Для хамона використовуються тільки задні ноги свині, які в'ялять цілком. Передні називають палетами і вважають окремим продуктом.
До вашої уваги – шинка. Або хамон, або жамбон, або прошутто. Почнемо з найревніших зберігачів традицій приготування шинки – іспанців. Хамон – Сиров'ялений свинячий окіст, свиней (іберійські свинки) для його виробництва годують виключно жолудями.