рис – від 16 до 18 місяців; гречка – приблизно 20 місяців; вівсяна, пшенична, манна та кукурудзяна крупи – 4-10 місяців.
Білий рис – рекордсмен серед круп за часом зберігання. Він може не псуватися роками. Термін зберігання гречки і пшона – 9 місяців, манки – 10 місяців, вівсянки – 1 рік, гороху – 2 роки.
🔸Зберігати при кімнатній температурі в герметичній банці білий рис можна 2 роки, а коричневий – 6 місяців. Охолодження чи заморожування рису збільшує його термін придатності. 🔸Варений рис повинен зберігатися в холодильнику протягом 4 днів.
Найкраще зберігати крупи в скляній тарі зі щільно закритою кришкою. Керамічні чи металеві місткості також підходять для зберігання. Єдиний їхній недолік — це те, що вони непрозорі та не можна побачити, якщо всередині коїться щось не те.
Проте в Америці та більшості країн Європи – гречку не їдять. Її вважають вегетаріанським продуктом, або й навіть кормом для тварин. Споживання гречки дозволяє тривалий час не відчувати голоду, адже каша містить повільні вуглеводи.
Скільки можна зберігати гречку, рис та інші крупи рис – від 16 до 18 місяців; гречка – приблизно 20 місяців; вівсяна, пшенична, манна та кукурудзяна крупи – 4-10 місяців.
Сіль та цукорможуть простояти багато років, але є важлива умова – герметичні ємності та сухе місце. Макарониможуть зберігатися до 3 років, але лише у спеціальних контейнерах. У звичайних пачках, пакетах чи мішечках не варто зберігати понад 6 місяців. Гречкуможна зберігати до 2 років. …