Актуальні поради Українцям Як працюють електричні плити

Як працюють електричні плити

Індукційна плита оснащена склокерамічною поверхнею, під нею розміщується котушка з міді, через неї пропускається електричний струм високої частоти. Цей струм утворює магнітне поле навколо котушки, воно, впливаючи на дно посуду, нагріває його, і в результаті чого тепло передається їжі.

Коли посуд ставиться на плиту, електромагнітне поле проникає в нього, генеруючи всередині струм. Саме цей струм всередині каструлі виділяє тепло, яке потім переходить на їжу або рідину, нагріваючи її.

Індукційні поверхня набагато економічніші і швидкодіючі ніж електричні . ККД у індукційної плити до 90%, на відміну від 50-60 % у електричної, відповідно при тому ж споживанні потужності. Вода закипить майже в 2 рази швидше і, відповідно, набагато менше енергії потрібно для підтримки її в киплячому стані.

Принцип дії індукційної плити полягає в створенні магнітного поля, коли через її індукційні котушки проходить електрика. Під дією магнітного поля нагрівається вміст посудини. Якщо поставити на це ж місце каструлю чи сковорідку з неферомагнітним дном, вона лишатиметься холодною.

Індукційна плита боїться" невідповідного" посуду, тому для неї потрібно підбирати особливі предмети. Склокераміка сильно сприйнятлива до подряпин, ударів, частих розігрівів.

⇒ Що не можна ставити на електричну настільну плиту? На поверхню плити краще не ставити посуд із мокрим або пошкодженим дном, а також занадто важкі каструлі чи сковорідки.





Узагальнюючи, електричні плити – це надійні та ефективні прилади для приготування їжі. Вони працюють за допомогою електричного нагрівального елемента, який передає тепло до посудини.

Related Post

Як нейтралізувати гострий перець у шлунку?Як нейтралізувати гострий перець у шлунку?

Тому для нейтралізації прянощів у більшості своїх страв вони використовують лимонну кислоту, оцет або навіть кетчуп. Одна ложка може створити справжнє диво і зробити смак збалансованим. Він та інші підсолоджувачі

Як визначити прожарювання шашлику?Як визначити прожарювання шашлику?

Коли на шашликах з'являються білі патьоки (виділяється білок), це означає, що м'ясо вже середньої прожарки, майже готове. Якщо ви любите солодше, скоро знімати. Щоб перевірити, акуратно надріжте шматочок. Дуже простий