Найкраще перед заморожуванням надати тісту плоскої форми – це сприятиме швидкому заморожуванню і подальшому розморожуванню. Потім його поміщають у щільний пакет і відправляють у морозильну камеру. Для зберігання також можна використовувати герметичні пластикові контейнери або кілька шарів харчової плівки.
У морозилці Зберігати сирий продукт за низьких температур можна від 1 місяця до півроку. Для того, щоб заморожене тісто зберегло свої смакові якості, необхідно дотримуватися таких умов. Напівфабрикат не можна розморожувати і піддавати повторному заморожуванню.
Щоб розморозити дріжджове тісто в теплій воді, дістаньте його із заводської упаковки, загорніть у кілька пакетів і занурте в теплу воду. Ви можете змінювати воду, поки вона остигає. За такого способу дріжджове тісто буде готове до роботи через 40-50 хвилин.
Заморожувати тісто можна на термін не більше 4-х місяців, інакше воно втратить свої властивості. Але для того щоб ваше тісто успішно “перезимувало”, а вироби з нього вийшли пишними й апетитними, потрібно врахувати два важливих чинники: якість борошна; кількість дріжджів.