Свіжу броколі потрібно ретельно промити під проточною водою. Спершу видаліть нижню частину стебла та листя з качана. Потім зріжте суцвіття. Якщо вони великі, можна розібрати їх на дрібніші.15 Jan 2019
Ці овочі мають багато місць, де накопичуються бактерії. Як варіант, можна покласти броколі і цвітну капусту в каструлю з холодною водою, почекати кілька хвилин — і потім обмити їх під краном. Так ви позбавитеся максимальної кількості бактерій, які могли скупчитися під листям і в суцвіттях броколі.
Дотримуйтесь такої послідовності дій:
- Гарненько промийте броколі у холодній воді.
- Промокніть качан паперовими рушниками, щоб позбутися зайвої вологи.
- Розділіть капусту на суцвіття.
- Викладіть овочі на сито, верхній ярус пароварки чи мультиварки.
Воду Попередньо потрібно посолити, це дуже важливо – сіль допоможе зберегти в капусті хлорофіл. Варити броколі потрібно не більше трьох хвилин, а потім вийняти і покласти в холодну воду з льодом.