Свинина має бути рожевою, без райдужних переливів, поверхня — суха, запах — відсутня.. Чим темніший колір м'яса, тим старший вік тварини (хоча й необов'язково — це залежить від харчування).Mar 22, 2018
Як зрозуміти, що м'ясо зіпсувалося?
- Запах Найшвидший спосіб дізнатися, чи свіже ваше м'ясо – понюхати його. …
- Текстура Крім неприємного запаху, зіпсоване м'ясо може бути липким або слизьким на дотик. …
- Колір Гниле м'ясо також змінює колір.
Sep 24, 2021
Ступінь свіжості м'яса можна визначити, натиснувши на шматок пальцем: якщо ямка, що утворилася після натискання, швидко зникне, то свіже м'ясо. Якщо промокнути шматок паперової серветкою, можна визначитися із способом приготування.
М'ясо дорослих тварин блідо-червоного кольори, щільна, з яскраво вираженою мармуровістю. Слід уточнити, що у добре відгодованих тварин м'ясо буде рожево-червоного. кольори з сірим відтінком, ніжної та пружної консистенції, а у недостатньо відгодованих — соковитішого червоного кольори.