Актуальні поради Українцям Як псується мед?

Як псується мед?

Висока концентрація цукрів ускладнює розвиток мікроорганізмів, тому мед не прокисає і не протухає. Однак при тривалому зберіганні частина летких речовин випаровується, що послаблює аромат. Тому старий мед хоч і придатний для харчування, але вважається недоброякісним продуктом.

Якщо на верхньому шарі меду багато піни, і він пахне кислим і вином, отже, мед забродив і зіпсувався і його більше не можна їсти. Якщо в меді є пластів'єподібні кристали, він сильно відрізняється від звичайних кристалів меду. Такий мед теж зіпсувався і його більше не можна їсти, щоб уникнути розладу шлунка.

Якщо у продукт потрапить вода, мед придбає рідку консистенцію, внаслідок чого може зіпсуватися; сонячне світло. Не можна залишати мед там, куди потраплятимуть промені сонця. Адже світло може нагріти ємність та знищити більшість корисних властивостей.

Насамперед, думка про те, що мед зіпсуватися не може – це міф. Якщо поверхня вкрилася пухкою піною, а запах і смак стали кислими, то продукт краще викинути – він забродив, і навіть їм можна, можливо отруїтися. Ну а якщо мед став густішим, майже твердим – отже, він просто зацукрувався, і це нормально.

Related Post

Як обираються до Державної Думи?Як обираються до Державної Думи?

Депутати Державної Думи обираються громадянами Російської Федерації з урахуванням загального рівного і прямого виборчого права під час таємного голосування. Загальна кількість депутатів, що обираються, становить 450 осіб. Депутати Державної Думи

Як мозок реагує на солодке?Як мозок реагує на солодке?

При поїданні насолод рівень дофаміну в організмі різко підвищується, що сприймається людиною як винагорода і спонукає знову і знову є десерти. При частому вживанні ласощів мозок "звикає" до підвищеного рівня