Для повноцінної роботи наднирникам необхідні такі продукти: Пророслі зерна пшениці, олія, зерна злаків, салат-латук, яйця. Містять багато вітаміну Е. Морква з олією, печінка.
Усі основні поживні речовини дуже важливі для підтримки належного функціонування надниркових залоз. Зокрема, вітамін C, вітамін B6, цинк, магній та пантотенова кислота – це поживні речовини, які необхідні для вироблення гормонів наднирниками.
Симптоми надниркової недостатності:
- слабкість, постійний занепад сил;
- зниження апетиту, внаслідок цього – різке зниження маси тіла;
- гіперпігментація шкірних покривів;
- артеріальна гіпотензія;
- зниження рівня цукор у крові;
- часте сечовипускання;
- нудота, що переходить у блювання;
- нехарактерний стілець.