Щоб зварити квасолю в скороварці, залийте її водою так, щоб чаша була заповнена не більше ніж наполовину. Закрийте кришкою та поставте на сильний вогонь. Коли з клапана почне виходити пара, зменште вогонь та варіть 10-15 хвилин. Після чого зніміть скороварку з плити та не відкривайте 20-30 хвилин.
Після замочування квасолю необхідно промити, перекласти в каструлю, залити водою та варити на середньому вогні 30-35 хвилин. Сіль додайте на початку варіння. Якщо додати цукор, щоб зробити квасолю більш солодкою, цей інгредієнт збільшить час приготування.
Перед посадкою насіння необхідно замочити у воді на кілька годин, щоб прискорити його проростання.
Як варити чорну квасолю
- залити чорну квасолю розігрітій в чайнику водою.
- проварити квасолю 10 хвилин на середньому вогні.
- накрити кришкою і прибрати квасолю з вогню.
- залишити замочуватися на 3 — 4 години.
- після 4х годин квасоля збільшиться приблизно в 2 рази.
Відварювати бобові можна у два етапи. Довести до кипіння, проварити 5 хвилин, потім цю воду злити, і знову заливши їх свіжою водою, доварити до готовності. За такого способу приготування бобових можна мінімізувати ризик здуття живота.
Є два варіанти гарячого способу: просто залити гарячою водою або прокип’ятити квасолю декілька хвилин та залишити в гарячій воді, щоб настоялася. Як правильно варити квасолю без замочування