Актуальні поради Українцям Як визначити м'ясо з гормонами?

Як визначити м'ясо з гормонами?

Увага: м'ясо з гормонами можна відрізнити за зовнішніми ознаками: воно має яскраво-червоний колір, ближче до вишневого відтінку, структура м'яса – пухка. Наступний сюрприз, який готують вам величезні м'ясні комплекси – це поліфосфати.

М'ясо, що містить гормони, на колір яскраво-червоне, яке структура — пухка. Якщо відрізати маленький шматочок такого м'яса і підпалити його, ви відчуєте неприємний гумовий запах. Підпалене м'ясо має пахнути, як свіжий шашлик, а чи не хімією.

Добре зарекомендував себе спосіб видалення шкідливих речовин – двічі прокип'ятити воду. Термічна обробка знищує не лише гормони зростання, антибіотики, але ще й 99,9% бактерій. Поставте курку у воду на вогонь. Через 10 хвилин закипання потрібно злити воду, промити м'ясо та залити свіжою водою.

Верхні шари м'яса – також "депо" для зберігання шкідливих речовин….М'ясо втрачає неприємні добавки, якщо його вимочити:

  1. У підсоленій воді кілька годин;
  2. у воді, підкисленій лимонним соком;
  3. У мінеральній воді;
  4. у воді з додаванням оцту;
  5. У воді, рясно посипавши м'ясо содою та сіллю, протягом чверті години.

Nov 23, 2017

Related Post