Квас виготовляли переважно з житнього борошна або житнього хліба і солоду. Об'ємна частка етилового спирту у квасі становить не більше 1,2 %.
Відсоток етилового спирту коливається від 0,12 в одноденному до 0,88 % у триденному кефірі.
Перші натяки на квас, який нагадує пиво, з'явились ще близько 3 тисяч років тому у давньому Єгипті. Потім напій описували Гіппократ, Геродот та Пліній Старший. Але, як би там не було, перша згадка про продукт зустрічається у писаннях Київської Русі 996 року.
Згідно державного стандарту квас – це безалкогольний напій, виготовлений незавершеним молочнокислим і супутнім йому спиртовим бродінням, вироблений з використанням зернової сировини. Головним у цьому процесі є слова «натуральне бродіння», які знайдете на кожній етикетці квасу від «Опілля».
Чи існує безпечна норма алкоголю Вчені визначили норму найпоширеніших алкогольних напоїв, це приблизно: 40 мл горілки 45%; 150 мл (келих) червоного вина; 330 мл (пляшка) пива.
Скільки градусів алкоголю в квасі? Квас є традиційним напоєм, історія якого починається в далекій давнині. Його корисні властивості, хороші смакові якості є причиною популярності у …