Калину потрібно гарненько промити, відокремити від гілочок і перебрати, видаляючи зіпсовані ягідки. Чисту ягоду викладіть на друшляк або сито і протирайте дерев’яною ложкою чи скористайтеся блендером, який не дробить кісточки і перетворює калину на пюре .Oct 23, 2018
Тому, щоб зберегти цей вітамін максимально, калину найкраще заморожувати і потім використовувати у вигляді чаїв (розтерти ягоду і залити окропом, дати їй настоятися 15-20 хвилин) “, – порадила Кіхтєва.
Завдяки дбайливій технології віджиму, сік калини, пройшовши через соковижималку, збереже доволі багато вітамінів і мікроелементів. Якщо ж віджати калину через соковижималку відцентрову, то напій сильно нагріється, втратить однорідну текстуру.
Як приготувати Беремо калину, добре вимиваємо її під проточною водою, а потім відокремлюємо її від гілок. Важливо всі непридатні (гнилі та порожні) ягоди відбраковувати. Далі ягоди добре розминаємо руками і віджимаємо всю м’якоть, відокремлюючи шкірку і кісточки.