Качку слід маринувати кілька годин перед тим як запікати в духовці. Для цього змішати 2-3 ложки меду з сіллю, меленим перцем та подрібненим часником (трьох зубчиків вистачить). Тушку рівномірно натерти отриманою сумішшю та залишити в холодильнику на ніч.
Покласти качку на деко. Поставити птицю у заздалегідь розігріту до 180°C духовку. Пекти 2-2,5 години. Для утворення хрусткої скоринки рукав розрізати та розгорнути, температуру збільшити до 200°C, качку потримати в духовці ще 15 хвилин, поливаючи її соком, що утворився.
скільки варити м'ясо качки? Цілу качку варити 1,5 години . Розділене на шматки м'ясо качки варити 30 – 40 хвилин . При варінні необхідно періодично знімати жир.
Качку промити і обсушити, натерти спеціями всередині і зовні, попередньо зробивши кілька проколів. Покласти в пакет і залишити маринуватися на 4 години. Викласти качку в форму для запікання, додати апельсиновий сік і воду в пропорції 1:1. Накрити фольгою і запікати 40 хвилин при температурі 180°C.
У великій мисці змішати до однорідності сік лимона, сік одного апельсина, сіль, перець, спеції та оливкову олію. Покласти качку в отриманий маринад і відправити маринуватися в холодильник на 1-6 годин (чим довше маринуватиметься – тим відчутнішим буде смак фруктів).
В даний час існує декілька методів приготування качки, але найкраще готувати в духовці. Таким чином, м’ясо оптимально і рівномірно прожарюється і стає м’яким. На вертелі дичину вийде сухим, навіть якщо ви будете її маринувати, так як вся волога буде випаровуватися. Стаття про те, як …