Скласти аркуш фольги вдвічі – матовою стороною всередину. Довжина складеного шматка має бути у 2,5 раза більшою за довжину шматка м’яса. Викласти підготовлене м’ясо на одну половину шматка фольги. Зверху, без натягу, накрити другою половиною фольги і двічі загорнути з’єднані краї, формуючи шов.
Створити оригінальну форму для випічки Не поспішайте йти в магазин. Її можна змайструвати з фольги: спочатку створіть зі смужок контур, а потім прикріпіть дно.
Здебільшого рекомендують загортати продукти для запікання так, щоб матовий бік опинився зовні. Нібито так фольга не відбиватиме тепло від майбутньої печені.
Тому багато хто рекомендує стелити фольгу на деко дзеркальним боком назовні, а під час загортання м’яса або риби – блискучим боком всередину. Ще один фактор на користь блискучого боку – більш гладка поверхня, а отже, у продуктів менше шансів прилипнути до фольги.