Для правильного зберігання борошна, оптимальна вологість повітря повинна становити – 60–70%, а сприятлива температура – від +5 до +18°С. При тривалому зберіганні температура, що рекомендується, повинна бути від +5 до -15° С. Важливо пам'ятати, що різке коливання температури повітря та вологості погано впливає на зберігання борошна.
Зберігати борошно Потрібно в сухому місці без сторонніх запахів. Температура приміщення має перевищувати 18 градусів. Борошно можна, можливо зберігати у холодильнику на полиці для овочів. Якщо покласти її в холодильник – термін зберігання триватиме до кількох років і в ній точно не заведуть комах.
У домашніх умовах пшеничну чи житню борошно зазвичай зберігають у паперових пакетах або мішечках з тканини. Чи не розпакований паперовий пакет (до речі, переважно купувати невеликі пакети) можна зберігати у поліетиленовому мішку. У такій «тарі» борошно може зберігатися максимально довго.
0:492:00Suggested clip 57 secondsТАК МУКА БУДЕ ЗБЕРІГАТЬСЯ 10 РОКІВ! Довгострокове зберігання борошнаYouTubeStart of suggested clipEnd of suggested clip