Пажитник варять у каструльці. На одну склянку води (200-250 мл) потрібна 1 чайна ложка жовтого насіння. Чай засипають у воду і доводять до кипіння. Кипіти напій має не більше 8 хвилин .Aug 6, 2019
Виключно корисний пажитник і для травної системи, корисні властивості маслянистих речовин, що виробляються пажитником у шлунку, можна використовувати і для боротьби з печією. Просто додайте чайну ложку його насіння в їжу. Або вживайте насіння з водою чи соком – чайна ложка перед їдою.
1) Витовчений на порошок пажитник вживати по чайній ложці перед їжею, разом із джемом; столову ложку товченого насіння залити склянкою окропу і настояти 2 години, пити по 30-50 мл 4 рази на день перед їдою. 2) Варити насіння протягом 7 хвилин. Пити теплою, додаючи цукор за смаком.
Незважаючи на корисний склад і вплив на організм, є протипоказання для вживання пажитника: Новоутворення органів репродуктивної системи – активні речовини шамбали можуть посилити розвиток патології.