Цільнозернова – це цільнозмеле зерно жита на кам'яних жорнах. Найбрутальніший вид житнього борошна! Шпалерна – цільносмолоте зерно жита і просіяне через сито в 710 мікрометрів (далі мкм), тобто найбільші частини висівок залишаються на ситі, в кінцевий продукт не потрапляють.17 Jul 2019
Шпалерне борошно грубого помелу, вона ж цільнозернове борошно — це найбільший помел борошна. Відповідно, просів шпалерного борошна Виробляється через велике сито. При шпалерному помелі в борошно залишаються абсолютно всі складові зерна. Це і квіткова оболонка зерна, алейроновий шар, і зерновий зародок.
Тип «обійний» означає, що борошно – Найбільшого помелу: розмір крупинок становить від 30 до 600 мкм. На вигляд вони більше нагадують не борошноа манну крупу. Її ще називають цільнозерновою та використовують в основному для приготування хліба та домашньої випічки.
ЧИМ ВІДРІЗНЯЄТЬСЯ ЦІЛЬНОЗЕРНОВЕ МУКА ВІД ЗВИЧАЙНОГО МУКА (ТОНКОГО ПОМОЛУ)? Головне відмінність – У мірі помелу зерна пшениці. Цільнозернове борошно – це борошно з висівками, а борошно тонкого помелу – це чиста борошно, висівки при такому помелі відсіваються.